Loading

Időszakos szerviz – Klíma karbantartás



Fékjavítás, fékfolyadék csere

A gépjármű lassításához, vagy megállításához hibátlan fék berendezésre van szükség, ha nagyobb sebességgel hajtunk, annál inkább.



Futómű beállítás

Autónk futóműve számos terhelésnek van kitéve rendeltetésszerű használat közben is.



Olajcsere

Általánosságban véve egy hétköznapi használatú személyautó esetén a legutóbbi olajcsere után egy évvel illetve 15.000 km-rel érdemes újra cserélnünk, amelyik hamarabb elérkezik.



Kipufogó, katalizátor

Autónk konyhanyelven csak kipufogóként emlegetett része jóval többet takar, mint a kipufogóvég. Valójában egy összetett, komoly mérnöki tervezést igénylő kipufogórendszer.



Lengéscsillapító

A lengéscsillapítónak a feladata, hogy a jármű és az út között folyamatos kapcsolatot biztosítson. Elnyeli az alkatrészek rázkódását, illetve az ütéseket is, mindeközben a mechanikus energiát hőenergiává alakítja.



Részecskeszűrő tisztítás

Nemzetközi előírásoknak megfelelően autónkban öt évente, illetve százezer kilométerenként kötelező ellenőriztetni. Szükség esetén a szerviz először diagnosztikai eszközökkel megméri a kocsi állapotát, majd kezdetét veszi a részecskeszűrő tisztítás.



Műszaki vizsga

A közúti forgalomban való részvétel és a balesetmentes közlekedés egyik alap feltétele, hogy gépkocsi megfelelő műszaki állapotban legyen. Cégünk precíz, alapos munkával járul hozzá a műszaki vizsgára való felkészítés által, hogy gépkocsija megfeleljen a közlekedési hatóság előírásainak, valamint, hogy Ön és családja biztonságosan vehessen részt a forgalomban.



Érintésvédelmi felülvizsgálati jegyzőkönyv

A magas feszültségen működő jármű veszélyes lehet kezelőjére. A karbantartás hiánya, illetve a szakszerûtlen javítás növeli az áramütés kockázatát.



Akkumulátor

Az akkumulátor kiválasztásakor a gyártó ajánlását kell szem előtt tartani. Új indító akkumulátort csak a gyár által meghatározott paraméterek figyelembevételével vásároljon. Amennyiben nem áll rendelkezésére ilyen adat, forduljon hozzánk bizalommal, hogy gépkocsijába a megfelelő akkumulátor kerüljön.



Műszeres fényszóróbeállítás

A járművilágítás a közlekedés biztonságában betöltött jelentősége vitathatatlan. Az útpadkán közlekedő gyalogost, kerékpárost észre kell venniük a gépjárművezetőknek. Az éjszakai közlekedés során kiemelt szerep jut a fényszórók helyes beállításának. Az útra vetített fény megfelelő pozíciója a gépjármű vezetőt segíti az észlelésben, a szemben közlekedőket pedig nem vakítja el.



Klíma tisztítás, fertőtlenítés

A klímaszezon kezdetével, újra előtérbe kerül a klímaberendezés okozta veszélyforrás. A hosszabb távon üzemen kívül helyezett klímaberendezésből kiáramló áporodott szag árulkodó jele lehet egy alapos autóklíma tisztítás szükségességének. Ilyenkor a légáram a betegséget okozó anyagokat leválasztja a beltéri hőcserélőről és az utastérbe juttatja.



Klímatöltés

A gépkocsi klímaberendezés igen nagy igénybevételnek van kitéve (rezonancia, nagy hőmérséklet különbség, nedvesség, stb.), nem ritka a meghibásodás, tömítetlenség így a klímatöltést el kell végeztetni évente.