Kezdőlap   Autóklíma   Autóklíma tisztítás, autóklíma fertőtlenítés

Autóklíma tisztítás, autóklíma fertőtlenítés

Miért szükséges az autóklíma fertőtlenítés?

A klímaszezon kezdetével, újra előtérbe kerül a klímaberendezés okozta veszélyforrás. A hosszabb távon üzemen kívül helyezett klímaberendezésből kiáramló áporodott szag árulkodó jele lehet egy alapos autóklíma tisztítás szükségességének. Ilyenkor a légáram a betegséget okozó anyagokat leválasztja a beltéri hőcserélőről és az utastérbe juttatja. A részecskék szervezetünkbe kerülve pedig olyan panaszokat okozhatnak, mint a fáradékonyság, fejfájás, a nyálkahártya irritáció, de akár allergiát, hörghurutot, vagy más légúti betegségeket is előidézhetnek.

Súlyosbító körülmény, hogy a klímaberendezések a levegőt rendkívül szárazzá teszik, ami a nyálkahártyát erősen igénybe veszi. A gyengébb immunrendszerű egyének, mint gyermekek, csecsemők és az idősek, de az allergiára hajlamos aktív emberek is első számú céltáblái a baktériumoknak és penészgombáknak. A fertőzés ellen a pollenszűrő csere sem nyújt megfelelő védelmet, az évi rendszeres autóklíma fertőtlenítés sokkal hatásosabb. Óvja családja és saját egészségét!

Autóklíma tisztítás Budapest XX. kerületében

Cégünk megbízható és rendkívül hatékony légkondicionáló klímatisztítási eljárásokat ajánl, amit évente legalább egyszer ajánlatos elvégezni. A szervizünk által kínált ultrahangos és ózonos autóklíma tisztítás Budapest könnyen elérhető részén, a XX. kerületi Határ úton található, mely autóval a Soroksári út felől egyszerűen megközelíthető.

Ózonos autóklíma tisztítás Budapest szívében

Az ózonos autóklíma fertőtlenítés egyrészt megöli a baktériumokat, a penészt és az atkákat, másrészt megköti a dohosságot, a rossz szagokat és távol tartja a rovarokat, mindemellett olyan mérgező gázokat, mint a szén-monoxid (CO) és nitrogén-monoxid (NO) ártalmatlan gázokká alakítja. Szervizünkben az ózonos autóklíma tisztítás Budapest bármely kerületéből 45 percen belül elérhető.

Hogyan hat az ózonos autóklíma tisztítás?

Az ózon egy háromatomos oxigénmolekula (O3) negatív elektromos töltéssel, ami kifejezetten instabillá teszi. Felezési ideje olyan rövid, hogy néhány másodpercen belül újból egyszerű oxigénmolekulává alakul a következő reakció szerint: 2O3 ⇋ 3O2. A természetben jól ismert példa az ózon réteg, melyet a Nap UV sugarai hoznak létre, de keletkezhet ózon a sztratoszférában fizikai jelenségek által is. Innen aztán zivatarok illetve villámcsapás által kerül a földfelszínhez közeli levegőrétegbe. A „friss, tavaszi eső illat“, melyet egy egy zápor után előszeretettel lélegzünk be, a természetes módon létrejött ózonnak köszönhető.

Klíma tisztításkor ózongenerátorba épített extra magas feszültséget, illetve UV fényt használunk az ózon molekulák mesterséges előállításához. Maga az ózonos autóklíma tisztítás pedig az oxidációs törvényt használja ki. Ennek megfelelően, ha az ózonmolekula (O3) egy oxidálható anyaggal találkozik, egy oxigénatom és az anyag között kémiai kötés jön létre és a másik két oxigénatom egy tiszta és stabil oxigénmolekulaként szabadul fel. Az eljárás tehát nem igényli vegyszerek használatát. Mindemellett az ózon nem csak szervetlen anyagokkal, hanem szagokkal, mikroorganizmusokkal, vírusokkal, penésszel és baktériumokkal is oxidálódik, ami ezerszer hatékonyabb fertőtlenítővé teszi a klórnál.

Ultrahangos klímatisztítás

A speciális tisztítószert a klíma tisztító készülék magas frekvenciával párologtatja el, mely rezgetett állapotban eljut a legrejtettebb zugokba, megöli a káros csírákat, leoldja a baktériummaradványokat és egyben el is távolítja azokat a klímaberendezésből. Vékony filmréteget képez a veszélyeztetett felületeken és lamellákon, jelentősen késleltetve ezzel az ismételt lerakódást. A tisztítás utáni illat semleges és nem vált ki allergiát.

Autóklíma tisztítás árak:

Klímánkat érdemes évente fertőtleníteni, így az egyszeri autóklíma tisztítás ár lebontva akár havi 585 Ft-ból is kijön!

Autóklíma tisztítás aktív gázzal 7000 Ft + áfa
Autóklíma tisztítás ultrahanggal 15000 Ft + áfa
Ózonos Autó klíma fertőtlenítés 7000 Ft + áfa
Ózonos Autó klíma fertőtlenítés 10000 Ft + áfa

 
ELÉRHETŐSÉG
Hívjon minket bizalommal! Visszaszámláló!

Az oldalunkon cookiekat használunk.

A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Bővebben