Kezdőlap   Hírek   Garanciális gépkocsik szervizelése

Garanciális gépkocsik szervizelése

A Németországból induló és már számos EU országban használt és elfogadott D.A.T. gépjármű javítási kalkulációs rendszer 2014. szeptemberétől már autószervizünkben is elérhető.

A DAT tulajdonosai Németország vezető (Mercedes-Benz AG., BMW AG., VOLKSWAGEN AG.) autógyárai.

A D.A.T. egy korszerű, online gépjármű javítási kalkulációs rendszer, amely a gyári alkatrész adatbázisra és a gépjárműgyártók által optimalizált javítási normaidőkre épül. Ebből adódóan a DAT rendszerből készített kalkulációkat a biztosítók is korlátozások nélkül elfogadják.

Miért érdemes a gyári technológiát alkalmazó szervizben javíttatnia autóját?

  1. Mert garanciális autóját a gépjármű garanciális időtartamán belül is javíttathatja független szervizben (beleértve az időhöz vagy futásteljesítményhez kötött kötelező szervizeket) a garancia elvesztése nélkül.
    A 2010. évi csoportmentességi törvény kimondja, hogy a gépkocsik garanciális idején belüli időszakos kötelező karbantartási munkáit már nem csak a márkaszervizek, hanem a független autójavítók is elvégezhetik. A jogosultság feltétele a gyári javítási előírás betartása (műszaki információk, technológia, dokumentálás, alkatrész minősítés). A feltételek hozzáférhetőségét a gyártóknak kell biztosítaniuk. Így a független szervizek garanciális időn belüli javításait a márkaszerviz kénytelen elvégzettnek tekinteni.
  2. A javítási kalkuláció által Ön választhat a gyári, vagy esetleg a gyári alkatrész alternatívájaként kínálkozó, gyári minőségű alkatrész között.
  3. Pontos tájékoztatást kap a gyártói normaidők által a gépkocsiján végzett javítási munkadíjakkal kapcsolatosan.
  4. Mert az online kalkulációt elvégezve az esetleges biztosítós ügyintézés rövidül.
  5. A biztosítók a legszélesebb körben elfogadják a javítási kalkulációt.
  6. Pontos információkat kap a gépkocsijához felhasználható alkatrészek árairól, ezáltal választhat gyári vagy gyárival egyenértékű, de annál kedvezőbb árú alkatrészek között.

Mindez köszönhető az Európai Bizottság csoportmentességi rendeletének, mely kimondja, hogy márkafüggetlen autószerviz is jogosult a garanciális időben elvégzett szervizelések szervizfüzetbe történő bejegyzésére anélkül, hogy ez a gépkocsira nézve bármilyen garanciavesztéssel járna.

Azok a gépjárműjavítók akik a fenti feltételek megléte nélkül pecsételnek a garanciális gépjármű szervizfüzetébe, azok sajnos megkárosítják saját ügyfeleiket.

 
ELÉRHETŐSÉG
Hívjon minket bizalommal! Visszaszámláló!

Az oldalunkon cookiekat használunk.

A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Bővebben