Kezdőlap   Autószerviz   Fékfolyadék csere és fékjavítás Budapest egyik legjobb szervizében

Fékfolyadék csere és fékjavítás Budapest egyik legjobb szervizében

A fékjavítás fontossága

A gépjármű lassításához, vagy megállításához hibátlan fék berendezésre van szükség, ha nagyobb sebességgel hajtunk, annál inkább. Ilyenkor még a kiváló állapotú fékrendszerrel is vállalunk némi kockázatot, ám elhasznált, elkopott fékekkel már mások életét és épségét is veszélyeztetjük. A fékezés megfelelő hatékonyságához az abroncsok, az útviszony, illetve a fékrendszer egyaránt hozzájárulnak, így kiemelten fontos a rendszeres fékszerviz.

Fék üzemben a gépkocsi mozgási energiája a féktárcsa és a fékbetétek között felszabaduló hőenergiává alakul. A sebesség növekedésével a fékút hatványozottan nő, amit a gumik, a futómű állapota és az útviszony tovább befolyásol. A megfelelő fékhatás alapfeltétele a biztonságos autózásnak, így a fékberendezést rendszeresen ellenőriztetni kell, hogy az elhasználódás mértékéről pontos képet kapjunk és az esetleges fék javítás érdekében időben léphessünk.

Mikor időszerű a fékszerviz?

A fékbetétek és a féktárcsák beépítéstől elkopásig karbantartást valójában nem igényelnek. Viszont annál inkább fontos fékjavítás esetén a precíz szakember által beépített jó minőségű alkatrész, hiszen fékezéskor ezek az alkatrészek igen nagy erőhatásnak vannak kitéve. Ha a fékbetét vastagsága 30% alá csökken akkor már nem biztosított a megfelelő fékhatás.

A féktárcsa csere akkor lesz aktuális, mikor elérik a gyár által meghatározott alsó értéket, ami többnyire csupán 2-3 mm-rel marad el az újhoz képest. A meghatározott alsó méret alá kopott féktárcsának rossz a hőelvezetése, könnyen túlmelegszik, deformálódik, esetleg elreped.

fékjavítás

Rendeltetésszerű használat esetén a következő mód számíthatunk a különböző alkatrészek kopására és szükséges cseréjére:

 • első tengelyen a féktárcsák 70.000-100-000 km után
 • első fékbetétek 30.000-50.000 km után
 • hátsó tengelyen a féktárcsák 60.000-160.000 km
 • a fékbetétek 30.000-80.000 km után

Összességében elmondható, hogy minden második fékbetét csere után időszerű cserélni a féktárcsákat is.

Jelek, hogy a fékjavítás már esedékes

Ha az alábbi tünetek közül bármelyiket észleli, mihamarabb keressen meg minket:

 • fékezésnél fémes súrlódást hall
 • fékezésnél szitál a kormány
 • morgó hangot észlel, ha nagyobb sebességről fékez
 • fékezésnél a kocsi félrehúz
 • szokatlanul erős a gumikopás
 • a fékpedál pulzál
 • a fékpedál nyúlós
 • a fékpedálút érezhetően megnőtt

A Cool-Mobil kínálta fékjavítás Budapest egyszerűen megközelíthető városrészén, Erzsébetfalván, a Határ úton található.

fékjavítás

Hogyan zajlik a fékszerviz Budapest Határ úti Cool-Mobil szervizében?

A szervíz nulladik lépése általában egy állapotfelmérés, ekkor derül ki, mi minden szorul javításra. A fékrendszer átvizsgálása alapján szervízünk javaslatot tesz, amelyhez természetesen árajánlatot is adunk. Az esetleges javítás, fékcsere végösszege függ a beszerzendő alkatrészek minőségétől, hány darabról van szó, illetve a beszerelés és javítás összetettségétől.

Miért szükséges a fékfolyadék csere?

A fékfolyadék erősen higroszkópos anyag, ami azt jelenti, hogy a környezeti levegő nedvességtartamát magába szívja. Ezáltal a folyadék forráspontja időről időre csökken és erős fékezéskor, vagy lejtőn való folyamatos fékezésnél a fékfolyadék olykor felforr, légbuborékok képződnek a rendszerben. Ezek a gőzök- gázok a fékfolyadékkal ellentétben összenyomhatók. Hiába nyomjuk a pedált, ha a légbuborékos rendszer képtelen átvinni a pedálerőt a fékbetétekre.

Az éves fékfolyadék ellenőrzés és alkalmasint fékfolyadék csere része a fékrendszer megfelelő karbantartásának, erre általában kétévente kerül sor. A Cool-Mobil Kft. az ellenőrzést díjtalanul vállalja akár egy egy fékszervíz alkalmával, és a vizsgálat függvényében javaslatot tesz, hogy időszerű-e a fékfolyadék csere?

 
ELÉRHETŐSÉG
Hívjon minket bizalommal! Visszaszámláló!

Az oldalunkon cookiekat használunk.

A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Bővebben