Kezdőlap   Hírek   Az autóriasztókról..

Az autóriasztókról..

Amire mindenekelőtt szeretném felhívni a figyelmet:

AZ UTÓLAGOSAN BESZERELT AUTÓRIASZTÓ MIATT NEM FOGJA ELVESZÍTENI A GYÁRI GARANCIÁT!
Egyetlen egy autógyár sem gyárt az autóihoz biztonságtechnikai berendezéseket, így az autószalon által kínált drága, gyárinak mondott riasztó is univerzális, sőt, az egy sémára készült beszerelés által a tolvajok fel tudnak készülni ezeknek a gépkocsiknak az ellopására.

A Cool-Mobil Kft. által beszerelt riasztók és védelmi rendszerek kiiktatása még a felkészült tolvajok számára is igen nagy kihívás, ugyanis a gyári kábelköteggel megegyező külsejű bandázsokat készítünk és minden egyes gépkocsinál egyedi kábelelvezetéseket alkalmazunk. A blokkolási pontokat (fizikailag is és logikailag is) a leglehetetlenebb helyeken helyezzük el, -ezzel a mérnök képesítésű tolvajt is helyszínen megoldhatatlan feladat elé állítjuk. Munkánk során sajnos gyakran találkozunk más cégek által “nagyüzemben beszórt” riasztókkal, amelyek hatástalanítása kisebb elektronikai tudással is maximum 5 perc lehet, tehát a beszerelésnek legalább olyan fontos szerepe van mint a riasztó kiválasztásának.

Az általunk forgalmazott készülék kialakítása lehetővé teszi bármilyen típusú(12/24V-os) gépjárműbe történő beszerelését. Fejlesztésekor a legmodernebb műszaki megoldásokat alkalmazták (mikroprocesszoros vezérlés, SMD-technológia).

Cégünk nagyon fontosnak tartja, hogy a riasztót ne csak az ára, hanem a funkciók és minőség alapján válasszuk ki.
Az igen felkészült tolvajokkal szemben korszerű, hatásos védelemre van szükség.
A gyárilag szerelt indításgátlók hatástalanítása a számukra 1-3 perc.
A gépkocsik védelmére az egyszerűbb mechanikus védelemtől kezdve (pl.: váltózár) a bonyolult digitális (GSM, GPS) alapú riasztókig válogathatunk.
A csak mechanikus védelmek hatékonyságát sok szakember vitatja, ugyanis a tolvajoknak mindig az idővel kell versenyt futnia.
Képzeljük csak el, micsoda „csemege” a tolvaj számára az autónk amikor csak egy váltózárral van felszerelve és az udvarunkon áll, miközben mi éppen színházban vagyunk, vagy alszunk. Ilyenkor nyugodtan tud dolgozni anélkül, hogy bárki is tudna róla.

Éppen ezért olyan védelemre is szükség van, ami:

• Az autó környezetében lévők figyelmét felhívja
• A tulajdonost azonnal értesíti
• A motort blokkolja
• GPS alapú riasztóknál a gépkocsi pozícióját pontosan meghatározza

A riasztók hatékonyságát és árát nagyban meghatározza a tulajdonossal való kapcsolattartása módja (pager, GSM, GPS), valamint a különböző érzékelők megléte (radar, emelésérzékelő, stb.)

A riasztók rablásgátló funkciója arra az esetre szolgál, amikor a tulajdonost erőszakkal távolítják el a gépkocsiból. Ez a funkció csak a tulajdonos számára ismert rejtett nyomógomb, vagy gombkombináció megnyomásával deaktiválódik. A rablónak nincs tudomása erről a funkcióról és a nyomógomb helye sem ismert számára, ezáltal a gépkocsi motorja 30 másodperc múlva leáll. Ilyenkor a riasztó szirénája szól, már a távkapcsolóra sem reagál és nem is indítható újra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

ELÉRHETŐSÉG
Hívjon minket bizalommal! Visszaszámláló!

Az oldalunkon cookiekat használunk.

A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Bővebben