Kezdőlap   Autóvillamosság   Akkumulátor

Akkumulátor
Bosch akkumulátorok

BOSCH Akkumulátor árak
BOSCH Akkumulátor diszkont

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Hol vásárolhatom meg az akkumulátort?
A listán minden termék a Budapest XX. kerület Határ út 39. szám alatti üzletünkben vásárolható meg. A legtöbb indító akkumulátor raktárról, azonnal elvihető. Átmeneti készlethiány miatt érdemes telefonon érdeklődni vásárlás előtt a +36-20 222-44-88 számon!

2. Postai úton történő kézbesítésre van lehetőség?
A savas akkumulátor veszélyes árúnak minősül, ezért postai úton sajnos nem küldhető.

3. Hogyan lehet tárolni a használaton kívüli akkumulátort?
Az akkumulátor tárolása minden esetben energiaveszteséggel jár. A raktározás alkalmával elveszett energia mértéke az elektrokémiai rendszertől függ. Az elektrokémiai átalakulás okozza a hasznosítható energia csekély, de elkerülhetetlen veszteségét, aminek mértéke kalkulálható. Ilyen folyamat az un. Önkisülés, ami az anód kénsavval történő oldhatóságával és termodinamikai instabilitásával hozható összefüggésbe. Az alkáli elemekhez viszonyítva az akkumulátorok önkisülési hajlandósága igen magas. 20 celsius fokon akkumulátor rendszertől függően havi 15 – 25 % közé tehető. Éppen ezért a használaton kívüli gépkocsinak akkumulátorát érdemes csepptöltésre alkalmas akkumulátortöltőre kapcsolni. Ha az akkumulátor kapocsfeszültsége a 10.5V-os kisülési érték alá csökken, akkor annak meghibásodásával kell számolni.

4. Milyen akkumulátor való a gépkocsimba?
Az akkumulátor kiválasztásakor a gyártó ajánlását kell szem előtt tartani. Új indító akkumulátort csak a gyár által meghatározott paraméterek figyelembevételével vásároljon. Amennyiben nem áll rendelkezésére ilyen adat, forduljon hozzánk bizalommal, hogy gépkocsijába a megfelelő akkumulátor kerüljön.

5. Mit is jelent az, hogy „gondozásmentes”?
Ma már a legtöbb akkumulátor nem igényel karbantartást. Rendeltetésszerű használat mellett az elektrolit az akkumulátor teljes üzemidejére elegendő. A korszerű akkumulátorok fedelét úgy alakítják ki, hogy ne kelljen és ne is lehessen kinyitni. A kipárolgás oly kis mértékű, hogy az akkumulátor gyakorlatilag nem igényel karbantartást. Az AGM akkumulátorokban a sav beszívódik a cellákban lévő rostokba, ezért nem történik párolgás. Szélsőséges hőmérséklet, vagy extra igénybevétel (pl.: tehergépjárműben) való használat alkalmával azonban előfordulhat, hogy az elektrolit kipárolog a cellákból. Ilyen esetben a hiányzó mennyiséget desztillált vízzel pótolni kell!

6. Tönkrement, vagy lemerült az Önöknél vásárolt akkumulátorom és még érvényes a garancia. Mit csináljak?
Legelőször is meg kell, hogy keresse az akkumulátor vásárlásakor kapott garancia papírt, majd fáradjon el üzletünkbe, ahol megvizsgáljuk az akkumulátort. Lehetőség szerint azonnal tájékoztatást adunk a mérés eredményéről. Lemerült akkumulátor esetén előfordul, hogy nem tudjuk azonnal megállapítani a okát anélkül, hogy az akkumulátort fel ne töltenénk.

7. Elromlott az indítóakkumulátorom, garancia már nincs rá. Mit tegyek?
Akkumulátorát bármikor elhozhatja bevizsgálásra, hogy megállapítsuk mi a hiba oka. Amennyiben csak lemerült szívesen feltöltjük Önnek az akkumulátort, és tanáccsal látjuk el, mit tegyen/ne tegyen, hogy elkerülje az ilyen problémákat.Elhasznált akkumulátorát soha ne dobja a háztartási hulladékok közé, vagy a természetbe! Az akkumulátor veszélyes hulladék, melynek kezelése és megsemmisítése gondosságot és szakértelmet igényel, így azt gyűjtőhelyeken (vagy cégünknél) adja le!

8. Félek, hogy azért ennyire olcsó, mert régi készletből származik.
Akkumulátorainkat a legnagyobb Bosch nagykereskedőtől vásároljuk. Ezek a termékek teljesen újak, folyamatosan cserélődik a készlet.

 
ELÉRHETŐSÉG
Hívjon minket bizalommal! Visszaszámláló!

Az oldalunkon cookiekat használunk.

A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Bővebben